Gå til innhold

SAFE RIDER SKILLS

Sikkerhetskurs i presis kjøreteknikk

 

 

Sikkerhetskurs

Hvorfor vi holder sikkerhetskurs

Vi skal trene på å komme oss unna eller stoppe foran plutselig oppstående hindringer. Dette gjør vi ved å trene på å blokkere framhjulet og raskt slippe opp igjen for at vi skal stoppe på en kortest mulig distanse og samtidig beholde kontrollen. Formelen for rask og effektiv nødbrems er enkel: Klem sykkelen fast med lår, legger og støvler, og stram magen. Får vi ikke stoppet, så gjelder det å skyve på styret i den retningen vi skal unnamanøvrere. Dette gir sykkelen en rask og brå sving til siden, noe en får trene på mange ganger under kursdagen.

Hvordan treningen foregår

Fra de tidligere kursene ser vi at noen holder bremsen inne for lenge - kun en brøkdel av et sekund er nok, ellers kan vi miste kontrollen. Særlig viktig er dette i regnvær og før man får varmet opp dekkene med noen kilometers kjøring. Deltagerne velger forskjellige hastigheter etter som hvor erfarne de er, og for mange piper og ryker det blått fra framdekket. De som glemmer å se langt framover, og kanskje kaster et blikk på instruktørene får som regel litt ekstra vingling som straff. Instruktøren gir tydelig tegn at de skal se framover, og så kjører de videre litt klokere for å snu og ta serpentineren på vei tilbake. Her får alle individuell veiledning.

Hvem bør delta

Alle som skal kjøre en tung MC i trafikken trenger dette for å bli sikrere Hva skal vi gjøre av forberedelser før kurset Sykkelen må være i orden, og sjekk spesielt at styret sitter fast og ikke kan vris opp og ned.

Når går kurset

Kurset går Gardermoen Raceway på våren etter at veiene har blitt kjørbare. Sjekk under Aktiviteter hvilken dato og klokkeslett det blir satt opp med. Følg lenken under her for å lese mer om kommende gjennomføring (siden oppdateres hver sesong med aktuell informasjon):

Safe Rider Skills 2025